Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fågelsångens skola och idrottshall växer fram

Under onsdagen bjöd NCC och Salems projektledare in tjänstepersoner och politiker till ett besök på byggplatsen för Fågelsångens skola och idrottshall. Under besöket berättade projektledarna och platscheferna om hur bygget fortlöper, vad som är på gång och hur skolan slutligen kommer att se ut.

Skolan

Den stora runda skolbyggnaden kommer utrustas med sedumtak (grästak). I mitten av byggnaden skapas ett atrium med många öppna ytor och varje våningsplan kommer vara uppdelad i halvcirklar. Kök och matsal kommer att finnas på entréplan och på våningarna ovanför lärosalar och specialsalar för slöjd, bild m.m.

Skolan beräknas stå klar för invigning till höstterminen 2024 och kommer då att rymma uppemot 500 elever i årskurserna 1-9 och förskoleklass. Både skolan och idrottshallen byggs som miljöbyggnader och certifieras till nivå Silver som är den näst högsta certifieringen hos Sweden Green Building Council.

Idrottshallen

Den stora idrottsbyggnaden är även den rund i sin utformning, med triangulära fönster och stor solcellsanläggning på taket. Byggnaden kommer att utrustas som en multisporthall för olika sporter och läktare med cirka 300 sittplatser. Under skoltid kommer idrottshallen finnas till för skolans elever och på kvällar och helger kommer den att vara bokningsbar för föreningar och allmänheten.

 

Skolgården

Den 15 000 kvm stora skolgården kommer utrustas med aktiviteter för alla åldrar, med allt från en stor konstgräsplan till diverse lekutrustningar och grönytor. Under skoltid är ytorna till för elevernas rast och på kvällar och helger blir dessa tillgängliga för allmänheten.

Under skolgården finns fem fördröjningsmagasin för dagvatten, som ska rena regnvattnet och minska belastningen på de kommunala dagvattennätet som tillslut leds ut i sjön Uttran.

Skolan och idrottshallen kommer att nås via en ny väg från Salems centrum och ha ett antal parkeringsplatser.

Läs mer om skolan här

Senast uppdaterad 20 maj 2022