Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vatten- och issäkerhet

Vi tycker att din säkerhet är viktig. Att aldrig ge sig iväg ensam ut på vattnet/isen är den bästa livförsäkringen. Men även då du är i sällskap behöver du ha med dig rätt utrustning och kunskap om isar och vattendrag.

Flytvästar och isdubbar

En flytväst är den viktigaste utrustningen du har när du befinner dig på sjön. Även om du kan simma är risken stor att du grips av panik om vattnet är kallt eller om det är långt till land. Med flytväst håller du dig flytande samt syns tydligt för de som letar efter dig. Med isdubbar kan du ta dig upp ut en vak om du skulle råka gå igenom isen.

Analyser gjorda av Svenska Livräddningssällskapet visar att hälften av de personer som drunknat i samband med fritidsbåtsolyckor förmodligen kunnat överleva om de använt flytväst. Det betyder att 185 människors liv hade kunnat räddas under de senaste 10 åren.

På brandstationerna i Södertörn finns flytvästar/isdubbar att hyra/låna i alla storlekar. Vi lämnar ut och tar emot flytvästar/isdubbar dagligen mellan klockan 10-22. Närmaste brandstation för dig som bor i Salem är Botkyrka brandstation på Tuna gårdsväg 1 eller Södertälje brandstation på Campusgatan 30.

Kostnad:

10 kr per dygn/flytväst
50 kr per vecka/flytväst  
Isdubbar är gratis att låna

För att vara säker på att få hjälp ber vi dig att kontakta förbundet på förhand då stationen kan vara obemannad vid larm. Ring växel 08-721 22 00 så hjälper de dig att komma i kontakt med din närmaste brandstation.

Senast uppdaterad 20 maj 2024