Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Provtagning

Om du haft sex utan att skydda dig och är orolig för att du har smittats av någon sexuellt överförbar sjukdom kan du komma till oss och testa dig.

Är du orolig att du bär på en könssjukdom ska du så snart som möjligt testa dig. Du bör testa dig om du har haft oskyddat samlag med en ny partner, om kondomen spruckit, om du har besvär i underlivet eller om du träffat en ny partner och ni planerar att börja med annat preventivmedel än kondom.

Könssjukdomar smittar via könsorganen, munnen och ändtarmen. Vissa sjukdomar som syfilis och hiv smittar via blodet. Alla människor, oavsett ålder och sexuell läggning, kan få en könssjukdom.

Ger inte alltid symtom

En könssjukdom ger inte alltid ett symtom, så det finns många som bär på en sjukdom utan att veta om det. Om man inte får behandling finns en risk för bestående skador. Visar det sig att man fått en behandlingsbar infektion får man behandling och i de flesta fall blir man helt frisk och smittfri igen.

Gör så här om du vill testa dig

Om du vill testa dig kan du antingen ringa och beställa tid eller komma på våra drop-in-tider. Tänk på att inte kissa två timmar innan ett besök hos oss. Detta för att testet ska bli tillförlitligt.

Senast uppdaterad 14 juni 2016