Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Frågor om kroppen

Om du har frågor kring kroppen och sexualitet kan du vända dig till oss. Besöken hos oss är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Vi hjälper både killar och tjejer med frågor som handlar om kroppen.

Öka din kunskap om kroppen

Till oss kan du vända dig om du har frågor om din kropp och dess utveckling. Vad är det som händer i kroppen under puberteten och vad kan anses normalt utifrån ålder och mognad? Vi besvarar dina frågor så gott vi kan.

Undersökning

På vår mottagning kan du, oavsett om du definierar dig som han, hon eller hen, få en undersökning av en barnmorska eller en gynekolog. En undersökning är alltid frivillig och kan bland annat handla om:

* att du vill veta att allt ser normalt ut i och runt ditt kön

* att du har frågor om din menstruation

* att du upplever en förändring av ditt kön

* att du önskar testa dig för vissa könssjukdomar

* att du känner smärta vid samlag

Undersökningen börjar oftast med att du berättar lite om sig själv, varför du vill bli undersökt, vilka besvär du har och om du har haft sexuell kontakt med en partner. Vi berättar sedan hur undersökningen ska gå till. Ibland ber vi dig lämna ett urinprov innan undersökningen för att exempelvis testa dig för klamydia.

Graviditetstest

Om du vill veta om du har blivit gravid kan du göra ett graviditetstest hos oss. Det bör ha gått 5-7 dagar efter utebliven mens för att testet ska vara tillförlitligt. Testet går snabbt att genomföra och du får svar inom några minuter. Du kan prata med barnmorska eller kurator om vad provsvaret betyder för dig. Ring och boka ett besök eller kom på någon av våra drop-in-tider.

Abort

Om du vet att du eller din partner är gravid och funderar på att göra en abort kan ni vända er till oss på ungdomsmottagningen. Abort kan vara ett svårt beslut och hos oss finns möjlighet att få stöd i beslutsprocessen eller i dina tankar efter en abort.

Senast uppdaterad 16 november 2018