Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

​Säbyskolan vinnare i tävlingen Future city

Säbyskolans klass 8A tog i torsdags hem segern i tävlingen Future city på Tekniska museet. Tävlingen går ut på att bygga den bästa modellen för framtidens samhälle och har engagerat elever från årskurs 6 till årskurs 9 i hela Sverige.

Säbyskolans vinnarbidrag skapades av Louise Hård, Didrik Eriksson, Doaa Alkargholi och Casper Ronnegren.

Vinnarbidraget innehöll bland annat bänkar som ändrar sig efter väder; är det kallt ute så blir de varma och är det varmt ute blir de kalla. Bänkarna har även wi-fi som gör att du alltid har bra täckning. Staden har också ett växthus som utnyttjar solens strålar genom speglar och en propeller som håller dåligt väder på avstånd. Du tar dig fram med hjälp av linbanor och dessutom får alla medborgare rösta om alla beslut som staden tar.

I en halv termin har eleverna i klassen byggt med modellen på olika NO-lektioner under läraren Jasmina Kosevics handledning.

- Future city är ett etablerat projekt på Säbyskolan där flera ämnen ingår; teknik, NO, SO och svenska. Genom att bygga en framtidsstad ökar elevernas kunskaper och nyfikenhet kring teknik och samhällsbyggnad samt att de skapar intresse för en hållbar samhällsutveckling, säger Jasmina Kosevic, lärare på Säbyskolan.

- Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Eleverna har gjort en bra presentation av sitt bidrag på Tekniska museet och gläds åt priset för bästa modell i tävlingen Future city, säger hon.

Stort grattis till Säbyskolan och klass 8A!

Kontakt

Rektor
Peter Forsberg
peter.forsberg@salem.se
070-437 91 44

Säbyskolans expedition
08-532 59 987

Senast uppdaterad 07 maj 2018