Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Motorvägsbron: "En alternativ lösning är ett måste!"

Motorvägsbron i Södertälje skall totalrenoveras och sträckan göras trefilig. Trafikverket har annonserat att detta planeras ske somrarna 2025 och 2026. Under dessa somrar skall trafiken ledas om via Saltsjöbron. Denna omläggning av trafiken användes efter en olycka vid bron 2016 vilket då skapade svåra trafikproblem.

Salems kommunalråd Lennart Kalderén (M) är kritisk till planerna. Salem ser, liksom Södertälje kommun, ett behov av att ordna en annan lösning innan ombyggnationen sker. Ett förslag är att en tunnel byggs först, vilket Trafikverket idag kommenterat med att det skulle dröja mer än 20 år att färdigställa.  

 Vi är många som minns köproblemen efter olyckan på motorvägsbron 2016. Södertälje drabbas värst men trafikstockningarna kommer att sprida sig. Södertälje är huvudorten i den här delen av södra Stockholms län och därför kommer även våra kommuninvånare att få problem med arbetsresor, inköpsresor m m. 

 Jag håller helt med min kollega i Södertälje Boel Godner om att en alternativ förbindelse är ett måste. Det är en säkerhetsfråga för hela Stockholmsregionen och för det nationella trafikflödet längs E4/E20. Behovet av en alternativ förbindelse har varit uppenbart sedan problemen 2016. Det är då inte rimligt att Trafikverket talar om ytterligare 20-25 års väntan, avslutar Lennart Kalderén. 

Kontakt
Lennart Kalderén
Kommunstyrelsens ordförande
070-623 29 00

Senast uppdaterad 20 maj 2020