Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kommentar till SVT:s artikel om IVO:s granskning av äldreboenden

SVT har rapporterat om IVO:s (Inspektionen för vård och omsorg) granskning av landets äldreboenden då närmare hälften av alla som avlidit i covid-19 bott på ett särskilt boende. IVO har granskat Säbyhemmet, Skönviksgården och Salems kommunala hemtjänst utan några anmärkningar.

I SVT:s artikel beskrivs hur IVO granskat 1700 särskilda boenden i landet med anledning av covid-19. IVO har nyligen utfört tillsyn på kommunala äldreboenden samt kommunens hemtjänst. 

IVO har granskat Säbyhemmet, Skönviksgården och hemtjänsten i Salems kommun utan någon anmärkning. Det har från start varit väldigt viktigt för oss att boende alltid blir individuellt prövade av läkare och inte får en generell och potentiellt felaktig bedömning, säger Åsa Bergström, tillförordnad socialchef.

För att kunna utvecklas och förbättras tar kommunen även hjälp av en politisk styrgrupp och extern konsult för att utvärdera sin hantering av covid-19-pandemin.

Vid ytterligare frågor, kontakta Åsa Bergström, tillförordnad socialchef, på asa.bergstrom@salem.se.

Senast uppdaterad 07 juli 2020