Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Första spadtaget för nya Prästboda bollplan

Under en solig men blåsig ceremoni den 12 juni togs det första spadtaget vid det som kommer att bli nya Prästboda bollplan. I cirka tio år har det varit en naturgräsplan utan belysning men nu ska den omvandlas till en konstgräsplan med bland annat miljöklassat granulat och belysningsanläggning.

Den nya bollplanen blir ett viktigt tillskott i kommunens satsning på aktiviteter och idrott för barn och ungdomar. Här kommer Rönninge Salems fotbollsspelare kunna utvecklas och spela 11-spelsmatcher likväl som 9-spels, 7-spels och 5-spelsmatcher.

Konstgräsplanen kommer få ett högt miljöklassat granulat till underlag, så kallat biofill. Detta underlag är tillverkat av nedbrytbara sockerrör. Vidare kommer en belysningsanläggning att etableras så att säsongen för spel förlängs, staketet kommer att höjas och dessutom kommer en toalett och förråd etableras. Parkerings- och trafikåtgärder kommer att utföras bland annat på den nuvarande parkeringen vid Söderby Gårds väg, vilket även kommer vara huvudentré för bollplanen.

Beslutet att genomföra förändringen från naturgräs till konstgräs och att upprätta belysning togs i samband med investeringsbudget 2019 och kostnaden beräknas till 16 500 000 kr. Efter avslutad upphandling har Rantzow Sport AB fått uppdraget att genomföra projektet. Anläggningen beräknas vara klar för spel i oktober-november 2020.

Tal från Erik Glimvik, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, innan första spadtaget togs.Det bjöds på fika, tal och mingel under projektstart för nya Prästboda bollplan.

Projektstart för nya Prästboda bollplan den 12 juni

Johan Stagnebo, platschef på Rantzow Sport AB, Erik Glimvik (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och Anders Strömgren, ordförande i Rönninge Salem Fotboll tar första spadtaget för nya Prästboda bollplan.

Kontakt

Bo Thoor
Senior projektledare
bo.thoor@salem.se
08-532 592 58

Erik Glimvik
Ordförande i kultur- och fritidsnämnden
erik.glimvik@salem.se
070-255 67 34

Senast uppdaterad 12 juni 2020