Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bovieran bygger 54 lägenheter för äldre i Salem

Under kommande sammanträde för kommunstyrelsen föreslås att ett flerbostadshus med cirka 54 bostadsrätter till målgruppen 55 år och äldre ska få byggas i samarbete med Bovieran.

Det som ska godkännas är en omarbetad detaljplan för del av Salem 5:2 (Fårhagen). Det planeras även en gemensam vinterträdgård samt parkeringsplatser. Bygget sker gemensamt med Bovieran.
- Det är glädjande att få hälsa Bovieran välkomna till Salem. Det finns stor efterfrågan på seniorboende som vi nu kan tillgodose, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande.

- Vi är väldigt glada för möjligheten att få etablera oss i Salem med seniorboendet Bovieran, ett koncept där den stora inglasade trädgården ger de boende möjlighet till gemensamma aktiviteter, trygghet, gemenskap, glädje och nya vänner, säger Sören Runsten, VD Bovieran AB.

Fårhagen fungerar idag delvis som en hundrastgård. Salems kommun ansvarar för att hitta en ny närliggande lokalisering för befintlig hundrastgård som finns inom planområdet. Bovieran ska betala för hundrastgården

Beslut i kommunfullmäktige sker den 17 maj.

Kontakt

Johanna Henningsson
Planarkitekt Salems kommun
08 532 592 20

Lennart Kalderén
Kommunstyrelsens ordförande
08-532 598 06
lennart.kalderen@salem.se

Senast uppdaterad 09 april 2018