Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som leker på skolgård

Barn & utbildning

Välkommen till barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun! Behöver du barnomsorg till ditt barn? Söker du efter rätt gymnasieprogram? Eller är du vuxen och vill börja studera?

Här hittar du information som rör förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du hittar även information gällande våra andra verksamheter såsom grundsärskola, kulturskola, svenska för invandrare (SFI) och elevhälsa.

Under fliken Vanliga frågor hittar du svaret på de vanligaste frågorna inom barn- och utbildningsområdet.

Aktuellt

 • Från och med 15 mars startar Salems vuxenutbildning en drop-in tid för utbildningar som rör grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Drop-in sker varje tisdag mellan kl. 13-15 på Sanatorievägen 20 i Söderby park. 
 • Du som har fått ett brev hem om att ändra din inkomst och behöver logga in i Skolplatsen för att ändra din inkomst kan göra det här.

 • Ett tillägg har gjorts i Salems kommuns regler för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem kring vad som gäller för vårdnadshavare som har permitterats från sitt arbete. För en permitterad vårdnadshavare gäller samma regler avseende vistelsetid som för en arbetssökande vårdnadshavare. Reglerna innebär att permitterade vårdnadshavare med barn i förskola får välja mellan 15 timmar eller 30 timmar i veckan. I fritidshem innebär reglerna att permitterade vårdnadshavare med barn ges rätt till fritidshem från skoldagens slut till kl. 15. Läs alla regler för barnomsorg i Salems kommuns regler för barnomsorg.

 • Nytt sätt att logga in i Skolplatsen, för att logga in använder du numera Bank-ID. Borta är den tidskrävande processen med att söka användarnamn och lösenord. Du kommer till inloggningssidan här. Du som inte har bank-ID kontaktar Barn- och utbildningsförvaltningen direkt. 
  Skolplatsen används för barn-/elevadministration i grundskola, förskola och fritidshem. I systemet väljer man skola, rapporterar in sina inkomstuppgifter och säger upp plats i fritidshem och förskola.

 • Den nya allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft 25/5 2018.
  Vi har därför tagit fram information om de system som Salems kommuns barn- och utbildningsförvaltning (med skolor, förskolor och gymnasium) använder sig av. Du finner information om systemen och vilka personuppgifter som lagras här.
 • Barnteater i Salem

  16 november 2022

  Under hösten 2022 spelas barnteater i Salem. Biljetter finns på Salems Bibliotek, Säbyhallsvägen 30 , Salems centrum ca en vecka före föreställningen. Arrangör Salems kommun, Kultur- och fritidsnämnden om ej annat anges.

 • Guldkornstipendiet till Salems kulturskola

  14 november 2022

  Med glädje kan vi berätta att Salems kulturskola har fått Guldkornstipendiet för sitt projekt Musikskaparna för nyanlända.

 • Reducerad avgift på kulturskolans kurser i höst

  31 oktober 2022

  Det finns fortfarande lediga platser i några av kulturskolans kurser, exempelvis bastuba, fagott, klarinett, saxofon, trombon och blockflöjt, samt några enstaka platser i ämnen såsom trummor och dans. Med start idag och i två veckor framöver får alla som anmäler sig till en kurs halva priset på terminsavgiften.