Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems bibliotek får en halv miljon kronor

Kulturrådet har beviljat Salems bibliotek ett statsbidrag på 500.000 kronor genom satsningen Stärkta bibliotek. Pengarna kommer att göra en stor skillnad för bibliotekets verksamhet.

Bidraget kommer från regeringens satsning på att stärka folkbiblioteken i Sverige och det är Kulturrådet som fått i uppgift att fördela pengarna till de kommuner som sökt bidraget. Syftet med satsningen är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamheten i hela landet. Salems bibliotek ansökte om 600.000 kronor men beviljades 500.000 kronor.

Salems bibliotek sökte pengar för en heltidstjänst för att kunna fokusera mer på uppsökande verksamhet. Tanken är att samtlig personal på biblioteket ska få tid att genomföra arrangemang utanför biblioteket, hitta nya vägar för samarbeten och nå nya målgrupper. Genom att till exempel besöka skolor, fritidsgård och äldreboenden. Med personalförstärkningen kommer biblioteket även att ha möjlighet att ta emot fler skolklasser på biblioteket.

Det beviljade bidraget kommer att betalas ut under ett år och därefter har biblioteket eventuellt möjlighet att söka nytt bidrag.

Senast uppdaterad 20 juni 2018