Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ungdomar som bär varandra på ryggen

Ny mötesplats för ungdomar i Rönninge

Den 23 oktober drar vi igång ett projekt för att skapa en aktiv fritid för ungdomar i Rönninge. Syftet med projektet är att bli bättre på att möta ungdomarna där de befinner sig utifrån deras intressen.

Projektet vänder sig i första hand till alla kommunens ungdomar i åldern 13-18 år och kommer ha verksamhet tre dagar i veckan; tisdag, onsdag och torsdag. Vi har en aktivitetsledare, Rickard Broberg, som kommer arbeta mobilt och flexibelt i Rönninge för att på så sätt nå fler unga i nya former.

Kommunens fritidsföreningar välkomnas att delta i projektet men vi kommer också att arbeta aktivt via skolorna i Rönninge samt på platser där många ungdomar befinner sig. Verksamheten ska ha en fast plats i "Gluggen", Rönninge Folkets hus, men kommer även ha verksamhet i andra lokaler. Vad verksamheten ska göra bestäms under projektets gång tillsammans med ungdomarna. Men tanken är att vi kommer arbeta kring olika teman som till exempel hälsa, idrott, musik, bibliotek, tjejgrupper, IT.

Rickard Broberg har redan påbörjat projektet med att möta ungdomar i grundskolorna i Rönninge för att få kontakt och tips på vad som kan göras.

Om du är intresserad av att vara med eller känner någon som borde vara med så kontakta Rickard Broberg på 070 731 8276.

Senast uppdaterad 12 oktober 2018