Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Är du utsatt för våld i nära relation?

Ingen ska behöva utstå våld, särskilt inte från någon nära. Våld i nära relation är vanligare än vad många tror och det är viktigt att veta att du som är utsatt och dina anhöriga kan få stöd och hjälp från socialtjänsten.

Våld i nära relation innebär att offret utsätts för våld av en person till vilken denne har eller har haft ett starkt emotionellt band - en nära relation. Våldet handlar ofta om maktutövning och kontroll och drabbar både män, kvinnor och barn i alla samhällsklasser och åldersgrupper. Våld är varje handling som genom att skrämma, smärta, skada eller kränka, försöker påverka andra till att göra något de inte vill eller att sluta göra något de vill göra.
Hör av dig till socialtjänsten i Salems kommun, där kan du få råd och stöd av en socialsekreterare. Stödet kan exempelvis vara i form av stödsamtal, kontakt med polis, sjukvård eller kvinnojour, stöd till barnen, ekonomiska frågor och akut skydd. Rådgivning kan du få även om du vill vara anonym.

Ring kommunens växel och be att få prata med en socialsekreterare på Vuxenenheten: 08-532 598 00 eller ring direkt till samordnaren mot våld i nära relationer tel: 08-532 598 21 / 0707-83 62 11. Vid akut situation, ring 112! Läs mer här 

Senast uppdaterad 18 juli 2018