Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salem klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

Företagsklimatet i Salem är bland de 50 bästa i landet enligt en ranking av Svenskt Näringsliv. Det är en förbättring med 16 placeringar jämfört med 2015.

Om rankingen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2016 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2016 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Salems resultat

I Salem är det totalt 75 företag som svarat på enkätundersökningen som tillsammans med statistik inom företagsområdet ger den sammanlagda rankingen. 

Den faktor som kommunen har högst placering (21:a) för är faktorn Entreprenader. Det är ett mått på hur stor andel av den kommunala verksamheten som köps in från privata företag, föreningar och stiftelser i förhållande till den totala kostnaden för kommunens verksamhet.

De faktorer som Salem förbättrat mest sedan förra året är:
- Service till företag. Från plats 203 till 114.
- Tjänstemännens attityder till företagande. Från plats 144 till 68.
- Kommunpolitikernas attityder till företagande. Från plats 107 till 66.

De faktorer som Salem försämrat mest sedan förra året är:
- Medias attityder till företagande. Från plats 119-169.
- Nyföretagande. Från plats 25 till 62.

 

Senast uppdaterad 20 september 2016