Ny grundskola i Fågelsången

Kommunfullmäktige har beslutat den 23 februari 2017 att Salems nya grundskola ska byggas vid Fågelsången. Skolan ska enligt planerna vara klar att användas till höstterminen 2020 och ha plats för cirka 500 elever. För att barnen ska kunna komma till och från skolan behöver även en ny väg byggas.

Kommunstyrelsen föreslår att två vägalternativ ska utredas vidare i samband med att en detaljplan tas fram för området. Huvudförslaget är att vägen dras norr om bostadsrättsföreningen Rönningeborg. I väntan på att den nya skolan ska bli klar kommer tillfälliga paviljonger att sättas upp vid Skogsängsskolan.

Bakom kommunstyrelsens beslut står Moderaterna, Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Liberalerna och Rönningepartiet vill hellre att den nya skolan ska ligga vid Södra Hallsta.

Bilaga

Skiss över vägalternativen

Karta över de alternativa placeringarna av ny skola

Protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde 2017-02-23