Ny grundskola i Fågelsången

Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska besluta att Salems nya grundskola ska byggas vid Fågelsången. Skolan ska enligt planerna vara klar att användas till höstterminen 2020 och ha plats för 400 elever. För att barnen ska kunna komma till och från skolan behöver även en ny väg byggas.

Kommunstyrelsen föreslår att två vägalternativ ska utredas vidare i samband med att en detaljplan tas fram för området. Huvudförslaget är att vägen dras norr om bostadsrättsföreningen Rönningeborg. I väntan på att den nya skolan ska bli klar kommer tillfälliga paviljonger att sättas upp vid Skogsängsskolan.

Bakom kommunstyrelsens beslut står Moderaterna, Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Liberalerna och Rönningepartiet vill hellre att den nya skolan ska ligga vid Södra Hallsta.

Kommunfullmäktige fattar beslut torsdagen den 23 februari.

Lennart Kalderén (M)
Kommunstyrelsens ordförande
070-623 29 95, lennart.kalderen@salem.se

Mats Bergström