Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Förhastat förslag om sporthall i Fågelsången

Pressmeddelande från Miljöpartiet i Salem den 24 maj 2017.

Alliansen föreslår i ett tidigt valutspel en fullstor sporthall i Fågelsången. Detta är av flera skäl ett dåligt förslag och för tidigt väckt. Bakgrunden är att det ska byggas en grundskola i Fågelsången och en sådan kräver utrymmen för idrott, men inte nödvändigtvis en fullstor sporthall. Nu finns det många problem med alliansens förslag:

  • Vi politiker (C, M, Mp och S) har faktiskt lovat Rönningeborg att minimera biltrafiken i Fågelsången. Det kan man omöjligt leva upp till med den föreslagna lösningen.

  • Det pågår förhandlingar om byggande av ett nytt Salem C. I dessa förhandlingar ska kommunens lokalbehov beaktas. Där ska alltså även kulturens och idrottens intressens bevakas...

  • Tanken att en sporthall också skulle kunna vara en konsertlokal är inte självklar. De akustiska kraven är diametralt motsatta i de här slags verksamheterna. Rönningekörerna vill ha akustik och idrottsutövarna inte. Utredning krävs av denna fråga.

Visst finns de behov alliansen pekar på, men de måste tillfredsställas i en övergripande lokalplaneringsprocess. Renoveringen av simhallen är uppskjuten med hänvisning till förhandlingarna med centrumägarna. Varför avvaktar man inte resultatet av förhandlingarna för denna sporthall?

Det finns en placering som kunde fungera och det är på Kyrkberget. Det skulle förvisso inkräkta på ett planerat bostadsbyggande, alternativt byggandet av ett äldreboende, men å andra sidan skulle ersättningslokaler för Skyttorp kunna få rum. Alliansens förslag är hursomhelst alldeles för dåligt utrett och bör återtas av den styrande majoriteten.

För Miljöpartiet de Gröna i Salem

Mats Nittve
070-6466234

Senast uppdaterad 11 augusti 2017