Bevattningsförbud i Södertälje och Nykvarn

Det är flera kommuner i landet som använder grundvatten som dricksvatten och som kommer att införa bevattningsförbud på grund av låga grundvattennivåer, främst för att säkerställa att grundvatten ska räcka i första hand till dricksvatten. Salems Kommun köper allt kommunalt vatten från Stockholm Vatten och Stockholm Vatten har Mälaren som vattentäkt. Salems kommun har inte fått några indikationer på att det kommer att bli vattenrestriktioner och bevattningsförbud.

Publicerad 05 maj 2017