Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Välkommen på spadtag för Ersboda 4H-gård

Torsdag den 14 september är det dags för det första spadtaget i byggandet av Salems nya 4H-gård i Ersboda.

Här kommer en mindre 4H-gård etableras med plats för ett par hästar, några får och getter samt höns. Det kommer även att finnas ekologiska odlingar och erbjudas undervisning för barn och unga i ekologi, historia och kontakt med djur. Samarbete med Friluftsfrämjandet och Salems Hembygdsförening planeras.

– Vi har länge drömt att få göra detta, det känns jätteroligt att det nu ska bli verklighet. Att vi får en 4H-gård är ett lyft för hela kommunen, säger Ankie Bosander (C) som är initiativtagare till 4H-gården.

Ersboda klassas som kulturhistoriskt värdefullt för Salems kommun. Här finns idag bland annat ett före detta torp som byggdes på 1600-talet. Totalt beräknas projektet kosta cirka 5 miljoner kronor, varav 3 miljoner finansieras via stöd från Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen. Planen är att 4H-gården kan slå upp dörrarna för allmänheten under våren 2018.

Byggstarten invigs av Ankie Bosander (C) ledamot i kommunstyrelsen samt Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tid: Torsdag 14 september kl 10
Plats: Ersboda, Fruängsvägens förlängning, Rönninge

Varmt välkommen!

Senast uppdaterad 24 maj 2018