Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

På Salems webbplatser använder vi cookies för att webbplatserna ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.

Seminarium om livsmedel och hygien i Rönninge gymnasiums aula

Välbesökt seminarium om livsmedel och hygien

Livsmedel och hygien, det var temat när kommunens bygg- och miljöenhet anordnade ett välbesökt seminarium i Rönninge gymnasiums aula den 9 oktober.

Drygt 80 personer som arbetar i kök inom vård, skola och förskola i Salems kommun fick lära sig mer om sådant som hur man ökar den personliga hygienen, vad lagstiftningen om livsmedelshygien säger, om vilka mikroorganismer som kan orsaka magsjuka och hur man på bästa sätt hindrar att de sprids i ett kök. Även kökspersonal från Södertälje var på plats.
Grete Pödra, livsmedelsinspektör i Salems kommun, ledde och talade på seminariet. Även Luis Carvajal, livsmedelsinspektör i Södertälje kommun, och Moa Rehn, epidemiolog på Smittskydd Stockholm, var inbjudna som talare, svarade på frågor och diskuterade livsmedel och hygien med seminariedeltagarna.

Senast uppdaterad 10 oktober 2018