Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Arbetet vid Karlskronaviken invigt

Den 18 december 2017 startade vi arbetet med de nya gång- och cykelvägarna vid Karlskronaviken. Det var kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén som, istället för ett första spadtag, fällde ett träd varpå professionella skogshuggare tog vid.

Invigning var första steget på de markarbeten som kommer att ske vid Karlskronaviken i samband med utbyggnaden av gång- och cykelväg samt gator och VA. Gång- och cykelvägen blir en del av ett regionalt cykelstråk när det knyts ihop med bron över Dånviken till Södertälje.

Efter trädfällningen kommer stubbrytning att ske. Nästa steg, där vägar och VA anläggs, beräknas starta efter sommaren 2018.

Deltagare i invigningen var representanter från Kommunstyrelsens tekniska utskott, kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén, personal från Gata/VA-enheten samt professionella trädfällare som övervakade den första handsågningen.

Gång- och cykelvägen är en del av kommunens Gång- och Cykelplan, antagen av Kommunfullmäktige 2013-11-21.

Senast uppdaterad 24 maj 2018