Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ersboda 4H-gård blir verklighet

Beslut har nu fattats av Kommunstyrelsen att utveckla en 4H-gård i natursköna Ersboda.

Ersboda klassas som kulturhistoriskt värdefullt för Salems kommun. Här finns idag ett före detta torp som byggdes på 1600-talet. Redan 2011 genomfördes en utredning för att se om en 4H-verksamhet kunde etableras här – och nu har finansiering och beslut fattats.

– Att vi får en 4H-gård är ett lyft för hela kommunen, säger Ankie Bosander (C).

Samtliga byggnader på Ersboda är dock i stort behov av renovering och såväl väg som vatten och avlopp behöver förbättras. Totalt beräknas etableringen kosta cirka 5 miljoner kronor, varav 3 miljoner finansieras via stöd från Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen.

– 4H-verksamheten är traditionellt sett främst riktad mot barn och ungdomar, men vi vill att gården även ska bli en mötesplats för vuxna och äldre. Den ska vara till glädje för alla kommuninvånare, menar Ankie Bosander.

Planen är att renoveringsarbetet ska påbörjas till hösten, och att 4H-gården kan slå upp dörrarna för allmänheten under våren 2018. Driften kommer att skötas av en lokal 4H-gårdsförening.

– Vi har länge drömt att få göra detta, det känns jätteroligt att det nu ska bli verklighet, avslutar Anki Bosander.

Mer information:

Ankie Bosander (C)

070-217 80 96
ankie.bosander@salem.se

Rolf Johanson
Kultur- och fritidschef
08-532 599 15
rolf.johanson@salem.se

Fakta: Om 4H

4H är en internationell ideell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. 4H finns i över 80 länder och riktar sig till barn och ungdomar 6–25 år.

Senast uppdaterad 30 maj 2017