Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bygg- och miljönämndens beslut om tidsbegränsat bygglov för bostadspaviljonger

Bygg- och miljönämnden beslutade den 20 december om tidsbegränsat bygglov för bostadspaviljonger för nyanlända med permanent uppehållstillstånd.

Bygg- och miljönämnden beslutade den 20 december om tidsbegränsat bygglov för bostadspaviljonger för nyanlända som erhållit permanent uppehållstillstånd på följande platser:

  • Uttringe 1:12 Bintebovägen/Garnuddsvägen,
  • Salem 5:3 Södra Vitsippan,
  • Uttringe 1:703 Sandbäcksvägen mittemot nr. 52,
  • Skyttorp 1 Skyttorpsskolan,
  • Förrådet 1 Förrådsvägen vid kommunens driftenhet.

Bakgrund

Från och med den 1 mars 2016 gäller en ny lag som innebär att landets kommuner inte kan hänvisa till bostadsbrist för att inte ta emot flyktingar. Kommuner med bostadsbrist måste lösa bostadsbehovet genom att snabbt bygga tillfälliga flyktingbostäder.

I våras ansökte kommunen om tidsbegränsat bygglov för boendepaviljonger  på tre platser. Den fortsatta processen har dragit ut på tiden eftersom byggloven i flera fall överklagats.
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och socialförvaltningen har tagit fram förslag på sex nya möjliga platser för temporära boendepaviljonger för nyanlända. För att få fram bostäder inom den tid som krävs har nu tidsbegränsat bygglov beviljats för sex nya platser inom kommunen.Det kommer endast att bli aktuellt med boenden på vissa av platserna.

Kontakt

Björn Kvist (M)
Bygg- och miljönämndens ordförande
073-412 6089, bjorn.kvist@salem.se

Ann-Charlotte Glanz
Bygg- och miljöchef
08-532 599 45, anne-charlotte.glantz@salem.se

Senast uppdaterad 30 december 2016