Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Artikel i SvD om inköp av bostadrätt

Kompletterande information till artikel i Svenska Dagbladet om att kommunen köper bostadsrätt i seniorboende

Sveriges kommuner har enligt lag skyldighet att ta fram lägenheter till bostadslösa och flyktingar med uppehållstillstånd. Salems kommun har inget eget bostadsbolag. Däremot får vi genom samarbete med bostadsbolaget Akelius tillgång till några hyreslägenheter per år som vi hyr ut i andra hand. Vi hyr också några bostäder/rum från privatpersoner i kommunen. För att täcka behovet av bostäder under 2016-2017 har vi även köpt in åtta bostadsrätter som vi hyr ut i andra hand. En av dessa är en lägenhet i bostadsrättsföreningen Rönningeborg. Vid inköp av bostadsrätter följer vi de lagregler som finns och stadgarna i varje bostadsrättsförening.

- Det uppstår en del situationer då vi som kommun tvingas till olika praktiska lösningar för att följa lagar och bestämmelser. Detta är ett sådant tillfälle, säger Lennart Kalderén, kommunalråd (M).

När det gäller den inköpta lägenheten i seniorboendet Rönningeborg så har säljaren frivilligt valt att sälja till kommunen. Bostaden kommer att hyras ut i andra hand till en person som uppfyller bostadsrättsföreningens stadgar, bland annat när det gäller en ålder på 55+.

Mer information
Läs artikeln i SvD.

Anders Ramqvist
Fastighetschef
anders.ramqvist@salem.se
08-532 599 35

Senast uppdaterad 08 februari 2017