Startsida » Trafik,avfall,vatten &... » Avfall och återvinning

Avfall och återvinning

SRV-återvinning ansvarar för renhållningen i Salems kommun. De hämtar sopor från hushåll och företag och sköter miljöstationerna åt materialbolagen som samlar in återvinningsbart material dvs returpapper och förpackningar av glas, metall, kartong och plast. De ansvarar också för insamling av batterier och farligt avfall.

 

Återvinningscentral (ÅVC)

På återvinningscentralen i Salem som ligger belägen på Tvärvägen (bakom Statoil) tar SRV emot grovsopor, det vill säga stora, skrymmande sopor, som inte kan slängas i sopkärlet. För att kunna lämna sopor på denna återvinningscentral krävs ett passerkort från SRV. Detta skall skickas hem till alla villa- och fritidshuskunder, så du som bor i flerfamiljshus som t.ex. lägenhet, måste beställa ett sådant passerkort. Observera att det är SRV som tillhandahåller passerkorten. För mer information ang passerkort, beställning av passerkort samt öppettider, var god se SRV:s hemsida. 

 

Skänk dina saker till Myrorna!

Har du saker som kan återanvändas, skänk dem till Myrorna som har en egen container på återvinningscentralen. Där tar de emot kläder, skor, accessoarer, hemtextil, glas, porslin, husgeråd, prydnadssaker, tavlor, möbler och kuriosa som kan användas i befintligt skick.

 

Hela överskottet av Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Det innebär att din gåva kan bidra till att hjälpa utsatta barn, stödja ensamstående föräldrar, hemlösa, missbrukare och många fler. För öppettider, vänligen se myrornas hemsida!

 

Återvinningsstationer (ÅVS)

På återvinningsstationen slänger du alla dina förpackningar: 

färgat och ofärgat glas, hård plast/mjuk plast, papper/kartong, returpapper, metallförpackningar och småbatterier.

 

Har du frågor eller synpunkter på återvinningsstationerna, kontakta fti (förpacknings & tidningsinsamlingen) 0200-88 03 11.

 

Återvinningsstationer i Salem:

Dånviksvägen (hörnet Uttringevägen)
Mosshagestigen (vid infarten)
Rönninge centrum (bakom konsum)
Salems centrum (vändplan Säbyhallsvägen)
Sannadalsvägen (P-plats vid elhuset)
Storskogsvägen (vid vändplan)
Rönningevägen (Salemsvallen)

Söderbyvägen (P-plats mitt för Orrstigen)
Timmermansstigen (P-ytan vid pressbyrån)
Bergsvägen (parkeringsplatsen)

 

Handikappsanpassade återvinningsstationer

SRV Återvinnings alla behållare (förutom glasbehållarna) är handikappsanpassade. Behållarna är bl a lättare att använda eftersom inkasten har gjorts om så att det är lättare att tömma avfallet i behållarna.

 

Har du frågor angående återvinningsstationerna kan du kontakta 
Förpacknings- och tidningsinsamlingen på 0200-88 03 11
eller SRV Återvinning på 0200-26 46 00.


Elin Granhagen 2015-12-07 13:53Skriv ut