Salems kommuns idrottsstipendium

Känner du till någon som gjort nåt bra för Salems idrott? Du kan föreslå årets idrottsstipendiat till Kultur- och fritidsenheten. Du ser här nedan vilken som blev fjolårets idrottsstipendiat och här finns även de kriterier som gäller för Salems kommuns idrottsstipendium.

Detta gäller för idrottsstipendiet:
Kultur- och fritidssnämnden utser årligen idrottsstipendiat.
Följande regler har antagits för idrottsstipendiet:
A. Idrottsstipendiet kan utdelas och uppmuntran för förtjänstfulla eller lovande insatser, till ledare eller aktiva inom idrottsrörelsen i Salems kommun.
B. Den sammanlagda stipendiesumman uppgår till 10 000 kr.
C. Ansökan eller förslag på stipendiat med motivering skall lämnast till Salems kultur- och fritidsenhet, 144 80 Rönninge, senast 2015-10-15.

 
2015 års idrottstipendium går till Nicklas Hedstål, huvudtränare Salems IF
Salems kommuns Idrottsstipendium 2015 går till Niklas Hedstål, huvudtränare för Salems IFs herrseniorlag. Han leder herrseniorlaget i allsvenska. På sina tre år som huvudtränare har laget gått från en div 1-plats till allsvenskan. Niklas Hedstål leder även pojkar - 00 i Salems IF. Även de har haft stora framgångar , bl a vunnit pojkallsvenskan i sin årsklass. Niklas har även varit aktiv som ledare i RSF-fotbollsförening.
Det som Nicklas varit med och utveckla i Salems IF herr- och pojklag är en teknisk innebandy, enförbättrad spelförståelse och en seriös inställning till idrotten. detta har bla givit att Salems IF herrseniorlag idag är till hälften egna produkter.
-Jag är en engagerad tränare som vill att alla ska bli sedda och drivs av att kunna utveckla, säger Nicklas Hedstål.

Idrottsstipendiet delas ut av kultur- och fritidsnämnden för förtjänstfulla eller lovande insatser inom idrottsområdet i Salem. Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut den 18 december kl 19.00 i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i Murgrönan.


Motivering

Kultur- och fritidsnämnden ger Nicklas Hedstål 2015 års idrottsstipendium med följande motivering:
Nicklas Hedstål är huvudtränare för Salems IF herrseniorlag. Under hans ledning har laget gått från att ha varit ett division 1-lag till ett stabilt allsvenskt lag.han leder dessutom Salems IF juniorallsvenska lag pojkar-00. Niklas Hedstål har med sitt engarerade ledarskap en förmåga att utveckla spelarna. Genom sitt engagemang har han förbättrat Salems IF samt att han är ett föredöme för idrottsrörelsen i Salems kommun.

Rolf Johansson 2015-11-19 08:04Skriv ut