Salems kommuns idrottsstipendium

Känner du till någon som gjort nåt bra för Salems idrott? Du kan föreslå årets idrottsstipendiat till Kultur- och fritidsenheten. Du ser här nedan vilken som blev fjolårets idrottsstipendiat och här finns även de kriterier som gäller för Salems kommuns idrottsstipendium.

Detta gäller för idrottsstipendiet:
Kultur- och fritidssnämnden utser årligen idrottsstipendiat.
Följande regler har antagits för idrottsstipendiet:
A. Idrottsstipendiet kan utdelas och uppmuntran för förtjänstfulla eller lovande insatser, till ledare eller aktiva inom idrottsrörelsen i Salems kommun.
B. Den sammanlagda stipendiesumman uppgår till 10 000 kr.
C. Ansökan eller förslag på stipendiat med motivering skall lämnast till Salems kultur- och fritidsenhet, 144 80 Rönninge, senast 2015-10-15.

 
2014 års idrottstipendium går till Kajsa Berg, ultramaratonlöperska, Huddinge AIS
Salems kommuns Idrottsstipendium 2014 går till ultramaratonlöperskan Kajsa Berg, Huddinge AIS. Kajsa tävlar i ultramaraton 100 km och har nått stora framgångar efter sin sena start som ultramaratonlöperska 2011. Hon har vunnit EM 2012 och 2013 och tagit VM-silver 2013. Hon är dessutom landslagskvinna och SM-vinnare 2013.

Kajsa beskriver drivkraften bakom att springa så långt som 100 km:
"Jag vill testa mina gränser och blir glad över att testa något nytt. Jag tycker mer om att springa än att tävla". En normalvecka tränar hon ca 16 mil löpning. Det blir mest utomhus, men även på löpband eller i friidrottshallen i Huddinge. Hennes målsättning är att slå det svenska och nordiska rekordetoch förbättra sin tid med 10 min till 7.25 tim. Nästa tävling hon satsar på är VM 2016.

Idrottsstipendiet delas ut av kultur- och fritidsnämnden för förtjänstfulla eller lovande insatser inom idrottsområdet i Salem. Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut den 18 december kl 19.00 i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i Murgrönan.


Motivering
Kultur- och fritidsnämnden ger Kajsa Berg 2014 års idrottsstipendium med följande motivering:
Kajsa Berg, Huddinge AIS, tävlar i den ovanliga distansen ultramaraton. Hon har två gånger vunnit EM-guld och tagit ett VM-silver på denna distans. Med sitt engagemang och sin styrka har hon nått stora framgångar inom löpningen. Kajsa Berg är med sin satsning på löpandet en förebild för många. Genom sin satsning har hon nått internationellt framgångsrika resultat och visat sig som en bra representant för idrotten i kommunen.

Rolf Johansson 2015-09-01 08:20Skriv ut