Salems kommuns idrottsstipendium

Känner du till någon som gjort nåt bra för Salems idrott? Du kan föreslå årets idrottsstipendiat till Kultur- och fritidsenheten. Du ser här nedan vilken som blev fjolårets idrottsstipendiat och här finns även de kriterier som gäller för Salems kommuns idrottsstipendium.

Detta gäller för idrottsstipendiet:
Kultur- och fritidssnämnden utser årligen idrottsstipendiat.
Följande regler har antagits för idrottsstipendiet:
A. Idrottsstipendiet kan utdelas och uppmuntran för förtjänstfulla eller lovande insatser, till ledare eller aktiva inom idrottsrörelsen i Salems kommun.
B. Den sammanlagda stipendiesumman uppgår till 10 000 kr.
C. Ansökan eller förslag på stipendiat skall vara Salems kultur- och fritidsenhet, 144 80 Rönninge, tillhanda senast 2014-10-15.

Salems Kommuns idrottsstipendium 2013 går till Tobias Lindström, Salems IF.

Tobias Lindström är en 19-årig innebandyspelare i Salems IF. Han är en ambitiös idrottsman med stor talang för innebandyn. 2013 var mycket aktiv när Sverige vann U 19 - VM i innebandy. Två mål och ett assisst blev Tobias facit i finalen.

Tobias är även tränare för juniorlaget och har fått utmärkelser inom föreningen som "Justaste spelare".

Tobias är uppväxt i Salem och har spelat innebandy sedan 7-8 års ålder. Han har även prövat andra idrotter som fotboll, tennis och karate, men nu är det innebandyn som gäller. Till vardags jobbar han på ett lager i Bromma.Han har haft flera större lag som lockat honom till spel, bl a spelade han en säsong i Balrog. Men Tobias har stannat i Salems IF, som nu leder div 1.

En enig Kultur- och fritidsnämnd beslutade att tilldela Tobias Lindström idrottsstipendiet för 2013 med följande motivering:

 

Tobias Lindström är en ung och lovande innebandyspelare i Salems IF. Genom sin talang och ambition har han blivit ungdomslandslagsman i innebandy. I maj 2013 spelade han en avgörande roll med två mål då det svenska U 19 - landslaget blev världsmästare i Innebandy. Han spelar även i Salems IFs seniorlag.

Tobias är också aktiv som ledare och stöttar yngre spelare i Salems IFs juniorlag. Tobias har med sin ambition och engagemang lyckats bli landslagsman i innebandy och är i både sitt aktiva idrottande och som ledare en god förebild för Salems unga idrottare.

 

Salems kommuns idrottsstipendium delas ut av kultur- och fritidsnämnden för förtjänstfulla insatser inom kulturområdet i Salem. Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde på Murgrönan 19 dec kl 19.00 

 

 

 

Rolf Johansson 2013-11-06 08:38Skriv ut