Startsida » Förskola & skola » Vuxenutbildning » Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning

 

Ungdom som tittar på datorskärmen

 

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser och program. Den riktar sig till dig som är vuxen och som saknar hela
eller delar av en gymnasieutbildning.

 

För vem?

Du kan studera på den gymnasiala vuxenutbildningen från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år
eller när du slutfört utbildning på ett nationellt program eller likvärdig utbildning i gymnasieskolan. För varje kurs måste du sakna eller ha brister i de kunskaper som kursen ska ge.

 

Kursutbud

Det finns en mängd olika gymnasiala kurser du kan läsa inom vuxenutbildningen. Du kan välja att läsa alltifrån en enstaka kurs till en hel gymnasieutbildning. Läs mer om vilka kurser och utbildningar du kan söka på webbansökan.

 

Individuella lösningar och vägledning

Du kan studera på heltid eller deltid. Du kan välja mellan dagtid och kvällstid och mellan att läsa på distans eller i klassrum. Det går även att kombinera dessa alternativ på ett sätt som passar dig. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du göra en planering över de kurser du vill och behöver läsa. Välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledaren om du vill ha vägledning och mer information.

 

Betyg

När du studerar vid en fristående utbildningsanordnare via Salems kommun kommer betygen att registreras vid Vuxenutbildningen i Salem. OBS! BETYGEN SKICKAS EJ IN TILL Antagninsservice! Du måste alltså själv skicka in betygen till Antagningsservice, FE20101, 839 87 Östersund om du ska söka en utbildning på högskola och universitet. 
Har du studerat via Salems vuxenutbildning mailar du en beställning av betyg till marianne.hedmar@salem.se

 

Ansökning

På webbansökningsportalen kan du söka de kurser om du är i behov av.Det är fem starter per år för kurser i klassrum och tio starter för kurser på distans.Viktigt att du laddar upp dina betyg på studerandekontot. Har du ingen möjlighet att ladda upp dem skickar du kopior av betygen till Vuxenutbildning i Salem, 144 80 Rönninge.


Torbjörn Bergsdal 2016-02-02 16:17Skriv ut