Köket

 

Här på Sysslagården har vi ett eget tillagningskök där vår kokerska ser till att vi alla får frukost, lunch och mellanmål varje dag. Hon arbetar metodiskt för att få till en hälsosam kost och följer livsmedelverkets riktlinjer för "Barns kost i förskolan", samt den kostpolicy som tagits fram i kommunen.  
 
Kokerskan har även sett över sockermängden i den näring som barnen får i sig under sin vistelse här på förskolan och valt att inte servera livsmedel som innehållet stora mängder socker. Hon strävar också efter att inhandla ekologisk mat så långt det är möjligt.  
 
Barn som äter mat


Kravmärkta livsmedel på Sysslagården

Sysslagården är den första kommunala förskolan i Salem som blivit certifierad av KRAVs certifiering av storhushåll. Vid Sysslagården har kocken Nena Cakarevic uppnått nivå 2 i certifieringen av kravmärkta livsmedel. Denna nivå innebär att av all mat som lagas på förskolan är 50 procent kravmärkt.

 

Den nya nivån gäller från och med 2015-05-11. Förskolan fortsätter också arbetet med att komma till nästa nivå. För att uppnå nivå 3 ska inköpsvärdet uppgå till minst 90 procent.

 

Vår matsal

 
All mat serveras i vår gemensamma matsal som ligger mitt i förskolans lokaler.
 
I vår matsal vill vi att barn och pedagoger ska få en trivsam stund tillsammans. Vi har delat in avdelningarna i tre lunchmatlag och skärmat av för att skapa en lugn och trevlig atmosfär.
 
Barnen får själva hämta frukost, mat och mellanmål från vårt serveringsbord, där också sallad i olika former finns uppdukat under lunchtimmarna.

På borden finns bestick framdukat för att underlätta för barnen att även under matsituation kunna vara självständiga och kompetenta. Barnen hämtar själva glas och dryck.

Torbjörn Bergsdal 2016-03-01 10:31Skriv ut