Köket

 

Här på Sysslagården har vi ett eget tillagningskök där vår kokerska ser till att vi alla får frukost, lunch och mellanmål varje dag. Hon arbetar metodiskt för att få till en hälsosam kost och följer livsmedelverkets riktlinjer för "Barns kost i förskolan", samt den kostpolicy som tagits fram i kommunen.  
 
Kokerskan har även sett över sockermängden i den näring som barnen får i sig under sin vistelse här på förskolan och valt att inte servera livsmedel som innehållet stora mängder socker. Hon strävar också efter att inhandla ekologisk mat så långt det är möjligt.  
 

Vår matsal

 
All mat serveras i vår gemensamma matsal som ligger mitt i förskolans lokaler.
 
I vår matsal vill vi att barn och pedagoger ska få en trivsam stund tillsammans. Vi har delat in avdelningarna i tre lunchmatlag och skärmat av för att skapa en lugn och trevlig atmosfär.
 
Barnen får själva hämta frukost, mat och mellanmål från vårt serveringsbord, där också sallad i olika former finns uppdukat under lunchtimmarna.

På borden står glas, bestick och dryck framdukat för att underlätta för barnen att även under matsituation kunna vara självständiga och kompetenta.

Cecilia Press 2015-03-02 11:18Skriv ut